موسیقی آذربایجانی به موسیقی سنتی مردمان آذربایجانی اطلاق می‌شود. هنرمندان آذربایجانی با خلاقیت خود، موسیقی منحصربه‌فردی را می‌آفرینند. کسانی که این نوع موسیقی را به‌همراه سروده‌های خود به‌زبان ترکی آذربایجانی می‌خوانند، عاشیق خوانده می‌شوند. عاشیق‌ها در وصف آذربایجان و دلاوری‌های بزرگان آن، در مراسم جشن و عزاداری، سروده‌های زیبایی را به‌همراه موسیقی آذربایجانی می‌خوانند و مورد توجه مردم قرار می‌گیرند. عاشیق‌ها از دوران قبل از اسلام در بین مردمان ترک‌تبار وجود داشته‌اند.

موسیقی آذربایجانی از دو نوع یا شاخهٔ اصلی تشکیل شده که از لحاظ تقسیم‌بندی موسیقایی منشاء و حالت‌های مختلفی دارند. معمولاً نوع سازهای موسیقی آذربایجانی، خاستگاه و دوستداران اقسام موسیقی با هم تا حدی متفاوتند، هرچند بسیاری دوستدار هردو هستند. تعداد بسیاری از موسیقی‌دانان آذربایجانی با آشنایی به هردو نوع از این موسیقی‌ها توانسته‌اند آثاری هنری بزرگی در قالب اپرا‌ها، موسیقی سمفونیک و موسیقی برای باله خلق نمایند. از مهم‌ترین گونه‌های موسیقی آذربایجانی می‌توان به موسیقی میخانه‌ای، هنر اجرای آذربایجانی تار، بالابان، ناقارا، باغلاما و گارمان اشاره کرد.

هنرمندان این روستای نیز به نوبه خود در پایدار نگهداشتن این سنت و عظمت و علایق مردم ترک زبان کوشیده تا این رسم را تا جایی که به دست نسل بعد برساند، ادامه دهند و با هنرنمایی های خود ابتدا برای زنده نگهداشتن این موسیقی سنتی تلاش کنند و همچنین شادی و دل خوشی را برای هموطنان خود به ارمغان بیاورند.

هنرمندان این عرصه هرچه در تلاش برای شناساندن و نشان دادن سنت موسیقی آذربایجان بکوشند کم است چون این رسالت بسیار سنگین است که از اجداد و اساتید بزرگ این سنت دست به دست ، بدست این عزیزان رسیده و برایشان یک مسیر دشواری است که انتظار میرود بکوشند و این سنت بزرگ را حفظ کنند.

گروهی در حال تلاش و فعالیت در این زمینه هستند که برایشان آرزوی توفیق و سلامتی داریم.

صنعت موسیقی آذربایجان

موسیقی ,آذربایجانی ,سنت ,نوع ,آذربایجان ,هنرمندان ,موسیقی آذربایجانی ,این سنت ,موسیقی آذربایجان ,است که ,آذربایجانی با
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها